Bumerang

21 Ağustos 2014 Perşembe

Bulgur Pilavı


Malzemeler (2-3 kişilik)

  • 1 adet soğan 
  • 1,5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3 bardak su
  • 1 adet küçük küçük doğranmış havuç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Pul biber
Hazırlanışı
Soğanlar minik minik doğranıp zeytinyağ ile pembeleşinceye kadar kavrulur.
Havuçlar eklenip 3 su bardağı su, salça, tuz ve pulbiber ilave edilir, kaynamaya bırakılır.
Su kaynadıktan sonra bulgur eklenip suyunu çekmesi beklenir.
Bulgurumuz piştikten sonra ocağın altı kapatılır 10 dk dinlenmeye bırakıldıktan sonra servise sunulur.

Afiyet olsun.. :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...