Bumerang

26 Şubat 2014 Çarşamba

Tiramisu


Malzemeler
Tiramisu İçin;
  • 1 paket kakaolu pasta tabanı
  • 2 yemek kaşığı nescafe
  • 1 su bardağı süt
  • Kakao
Kreması İçin;
  • 2 adet yumurta
  • 1 litre süt
  • 6 kahve fincanı toz şeker
  • 5 kahve fincanı un
  • 250 gr labne peynir
Hazırlanışı
Nescafe ve sütü bir bardağın içerisinde karıştırın. 2 kat olan pasta tabanının her birini bu karışımla ıslatın. 
Bir tencere içerisinde yumurta, süt, şeker ve unu kaynatıp soğumaya bırakın. Karışımınız ılıkken labne peynirini ilave edin ve pütürsüz bir krema olana kadar karıştırın. (Labneyi sıcakken koymanız ekşimesine sebep olabilir.) 
Kremanızıda hazırladıktan sonra yarısından biraz daha az kısmını pasta tabanının ilk katına sürün. İkinci kat pasta tabanını üzerine koyup kalan kremanızı yayın ve biraz bekletip buzdolabına koyun. Soğuduktan sonra üzerine kakao serpip servise sunabilirsiniz.

Afiyet olsun... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...