Bumerang

28 Haziran 2014 Cumartesi

Beze (Mereng)


Pastanelerden aldığımız o tatlı bezeleri evlerinizde yapmak istemez misiniz?
Aslında çok kolay bir poğça yaptığımızda bile yumurta aklarını çoğumuz atarız. Ama bu lezzeti evinizde denedikten sonra o atılan yumurta akları için pişman olabilirsiniz :)


Malzemeler
  • 3 adet yumurta akı
  • 180 gr toz şeker
  • 1 çay kaşığı krem tartar
Hazırlanışı

Benmari usulü yumurta akları çırpılır. İçerisine yavaş yavaş şeker ilave edilir. Ardından krem tartarda eklenip çırpma işlemi bitirilir. İsteğe göre gıda boyası kullanılır. Bir sıkma torbasına konulup yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize sıkabilirsiniz ya da tatlı kaşığıylada tepsinize dökebilirsiniz. 125 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dk pişirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Beze Yapmanın Püf Noktaları :
  1. Yumurta aklarına bir damla bile su ya da yumurta sarısı kaçmamalı yoksa kıvamı tutturamazsınız.
  2. Benmari usulü yumurta aklarını çırparken pişmemesine dikkat etmelisiniz. 
  3. Gıda boyası kullanırken muhakkak spatula ile yedirmenizi tavsiye ederim.
  4. Bezeniz piştikten sonra en az 30 dk fırın kapağını açmadan içerisinde bekletmeniz gerekiyor. (Üzerinin çıtırlaşması ve ağızda yapışmaması için )
Afiyet olsun.. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...