Bumerang

27 Haziran 2014 Cuma

Pankek


                                                                        Malzemeler
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 fiske tuz
  • 1 paket kabartma tozu
                                                                       Hazırlanışı
Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Süt, sıvıyağ ve tuz eklenir. Ardından kabartma tozu ve un eklenip çırpma işlemine devam edilir. Hamurun kıvamı kek hamuru kıvamında olmalı krep hamuru gibi olmamalı. Krep tavanızı yağlamadan kepçe yardımıyla  hamurunuzu tavanıza dökün. Üzeri kabarcık olana kadar pişirin (bu süre çok çabuk oluyo yanmamasına dikkat edin) ve arka yüzünü pişirip servise sunabilirsiniz. Dilerseniz peynirle, dilersenizde çikolata sürüp afiyetle yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...