Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 fiske tuz
- 1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı
Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Süt, sıvıyağ ve tuz eklenir. Ardından kabartma tozu ve un eklenip çırpma işlemine devam edilir. Hamurun kıvamı kek hamuru kıvamında olmalı krep hamuru gibi olmamalı. Krep tavanızı yağlamadan kepçe yardımıyla hamurunuzu tavanıza dökün. Üzeri kabarcık olana kadar pişirin (bu süre çok çabuk oluyo yanmamasına dikkat edin) ve arka yüzünü pişirip servise sunabilirsiniz. Dilerseniz peynirle, dilersenizde çikolata sürüp afiyetle yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder