Bumerang

26 Aralık 2013 Perşembe

Ay Çekirdekli Tuzlu Kurabiye


Malzemeler
  • 100 gr tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1/2 yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Üzeri İçin
  • Ayçekirdeği
Hazırlanışı
Bütün malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp isteğinize göre şekillendirin. Ardından yumurta akı ve ay çekirdeğine bulayıp tepsinize yerleştirin. 180 derecelik fırında pişirin.

Afiyet olsun... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...