Malzemeler
Hamur İçin
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 kahve fincanı un
- 1 paket vanilya
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
Şerbet İçin
Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri, şeker tamamen eriyinceye kadar çırpın.
Sıvıyağ, yoğurt, irmik, un ve kabartma tozunu ilave edin.
Ardından vanilya ve limon kabuklarını ilave edip yaklaşık 2 dk daha çırpın.
Tepsinize hazırlamış olduğunuz karışımı döküp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.
Hamurumuz pişerken şerbet yapımına geçelim.
Öncelikle şeker ve suyu 5-6 dk kaynatın.
Limon suyunu ilave edip 5 dk daha kaynamasını sağlayın ve soğumaya bırakın.
Revaniniz piştikten sonra ılık olan şerbetinizi üzerine döküp 1 saat beklettikten sonra servise sunabilirsiniz.
Afiyet olsun... :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder