Bumerang

16 Aralık 2013 Pazartesi

Macaron


Malzemeler
  • 2 adet yumurta akı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı çekilmiş badem
  • Gıda boyası (isteğe bağlı)
Kreması İçin
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı süt
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı bal


Hazırlanışı
Yumurta aklarını bir kabın içerisinde rengi beyazlaşıncaya kadar çırpın. Toz şekeri ilave edip yoğun bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin. Rondo da badem ve pudra şekerini karıştırın. Bu karışımı yumurta akı ve şeker karışımına eleyerek ekleyin. Büyük kırıntılar kaldıysa rondodan çekip tekrar eleyin. (Bu işlemi bir kaç kez tekrarlamanız gerekebilir.) Renk vermek isterseniz 1-2 damla gıda boyası ekleyebilirsiniz. Hepsini karıştırdıktan sonra krema poşetine ekleyip fırın kağıdına sıkın. Tepsinizi 3 4 kere yere vurun. Bu işlem baloncukların sönmesini sağlayacaktır. Fırına koymadan önce 10 dk kadar dışardan bekletin. Bu da üzerinin kabuk tutmasını sağlayacaktır. 160 derecelik fırında pişirin.

Afiyet olsun... :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...