Bumerang

27 Aralık 2013 Cuma

Fellah Köftesi


Malzemeler
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1,5 çay bardağı irmik
  • 1 su bardağı sıcak su 
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı biber salçası 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
Sosu için 
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 3 diş sarımsak
  • 4-5 yemek kaşığı domates rendesi
  • 2-3 yemek kaşığı domates salçası
  • Maydonoz
Hazırlanışı 
Derin bir kabın içerisinde bulguru 1 su bardağı sıcak suyla ıslatın. Kalan malzemeleri ekleyip yaklaşık 20 dk yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp ortasını parmağınızla şekillendirin. Pişirme işlemi aynı makarna pişirir gibi olcak :) Bir tencerenin içerisine yeteri kadar su koyup kaynadıktan sonra tuzu ve köftelerinizi atıp pişirin. 
Bir tavanın içerisinde zeytinyağını hafif kızdırın dövülmüş sarımsaklarıda ilave edip kavurun. Ardından domates rendesi ve domates salçasını ekleyip kaynatın. Fellah köfteleriniz de piştikten sonra servis tabağına alıp üzerine sosu gezdirip servise sunabilirsiniz.

Afiyet olsun... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...