Bumerang

30 Aralık 2013 Pazartesi

Muzlu Rulo Pasta


Malzemeler
Pandispanya İçin
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
Kreması İçin
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 250 ml süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet muz
Hazırlanışı
İlk önce pandispanya hamurumuzu hazırlayarak başlıyoruz. Yumurta aklarını ve beyazlarını farklı kaplara ayırın. Yumurta aklarını beyazlaşıncaya kadar çırpın şekeri ilave edip yoğun bir kıvam almasını sağlayın. Yumurta sarılarınıda çok az bir şekerle çırpıp kabartın. Un, vanila ve kabartma tozunu ekleyip spatula yardımıyla hepsini karıştırın. Fırın tepsisine yayıp 175 derecelik fırında pişirin. 
Pandispanyanız pişerken kremasını hazırlayalım. Krema için bütün malzemeleri bir tencereye alın ve puding kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kremanızı ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın. 
Pişen pandispanyanızı sıcakken tepsiden çıkarıp rulo şeklinde sarın. Yaklaşık 5-10 dk beklettikten sonra pandispanyanızı açıp arasına hazırladığınız kremayı sürüp muzları yerleştirin. Tekrar rulo şeklinde sarıp üzerine kalan kremanızı sürüp hindistan ceviziyle süsleyebilirsiniz.


Afiyet olsun... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...