Bumerang

15 Aralık 2013 Pazar

Zebra Kek


Malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 2-3 yemek kaşığı kakao
Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri renkleri beyazlaşıncaya kadar çırpın. Süt, yağ, un, vanilya ve kabartma tozunu da katıp çırpmaya devam edin. Kek hamuru hazır olduktan sonra yarısını ayırıp kakao ilave edin. Yağladığınız kek kalıbınıza 3 kaşık sade hamurdan, 3 kaşık kakaolu hamurdan üst üste dökün. Hamur bitene kadar bu işleme devam edin. Bıçak yardımıyla üzerinden kesikler atıp 175 derecelik fırında pişirin. 




Afiyet olsun... :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...