Bumerang

14 Aralık 2013 Cumartesi

Külah Köfte (Kanelon Köfte)


Malzemeler
Köfte İçin
  • Yarım kilo köftelik kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • 4-5 dal maydonoz
  • Kanelon kalıplar
Püre İçin
  • 3-4 adet orta boy patates
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Köfte Hazırlanışı
Köfte için bütün malzemeleri karıştırıp güzelce yoğurun.
Ardından kanelon kalıplara resimdeki gibi aralarında boşluk kalmayacak şekilde sarın ve kızgın yağda kalıplarla beraber kızartın. 
Kızardıktan sonra sıcakken çıkarmanı gerekiyor kalıplardan elinizin yanmamasına dikkat edin.

Püre Hazırlanışı
Patatesleri haşlayıp pütür kalmayınca kadar ezin.
Süt, yağ ve tuzuda ekleyip karıştırın.
Kızartmış olduğunuz köftelerinizin içine pürenizide doldurup servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...