Bumerang

29 Aralık 2013 Pazar

Ispanaklı Gül Böreği


Malzemeler
  • 4 adet yufka
  • 2 adet orta boy soğan 
  • 1/2 kg ıspanak yaprağı
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağ
  • Peynir
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Hazırlanışı
Zeytin yağda soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Ispanakları doğrayıp iyice yıkadıktan sonra soğanlara ilave edin. Suyunu çekene kadar pişirin. Göz kararı tuz ve karabiber ilave edin. Ispanak soğuduktan sonra içerisine peynir ve pul biber ilave edin. Yufkaları 4'e bölüp üzerine süt, yağ ve yumurta karışımı hazırlayıp dökün. Hazırlamış olduğunuz ıspanak harcınızıda yufkanın üzerine koyup rulo şeklinde sarın ve yuvarlayıp gül şeklini almasını sağlayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam dökün. 180 derecelik fırında pişirin. 

Afiyet olsun... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...