Bumerang

25 Aralık 2013 Çarşamba

Çiçek Açma


Malzemeler
  • 1 paket yaş maya (42gr)
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Üzeri İçin
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • Çörek otu
  • Susam
İç Harcı İçin 
Zeytin, peynir



Hazırlanışı
Maya, süt ve şekeri yoğurun. Sütün ılık olmasına dikkat edin eliniz yanacağından yoğuramayabilirsiniz. Kalan malzemeleri de ekleyip 40-45 dk hamurunuzu dinlendirin. Dilediğiniz şekilde şekil verdikten sonra iç malzemenizi koyun. Üzeri için hazırladığınız harçtan sürüp 170 derecelik fırında pişirin. 

Afiyet olsun... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...