Bumerang

14 Aralık 2013 Cumartesi

Tuzlu Ay Çöreği


Malzemeler
  • 1 paket yaş maya (42gr)
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Patatesli İç İçin
  • 2 adet orta boy haşlanmış patates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber


Hazırlanışı
Maya, süt ve şekeri yoğurun. 
Sütünüzün ılık olmasına dikkat edin sıcak olduğu takdirde eliniz yanacağından yoğuramayabilirsiniz.
Kalan malzemeleride ekleyip hamurunuzu 40-45 dk dinlendirin.
Hamurdan dilediğiniz ölçüde parçalar koparıp merdane yardımıyla açın.
Arasına patatesli iç harçtan koyup (arzu ettiğiniz başka bir iç harçta hazırlayabilirsiniz) rulo şeklinde sarın.
Kenarlarını inceltip ay şekline getirin.
Üzeri için yumurta, çörek otu ve susam serpip 180 derecelik fırında pişirin.

Afiyet olsun... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...